Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حسن اقدسی‌نیا، مسئول تیم تحقیقاتی دانشگاه تبریز ضمن اعلام انجام تحقیقات گسترده در زمینه امکان استفاده از کک پیرولیزی بجای کک نفتی در صنایع فولاد اظهار داشت: بر اساس نتایج این مطالعات علاوه بر مشکل بازاریابی شرکت های پتروشیمی در زمینه فروش کک پیرولیزی میتوان مشکل شرکتهای ریخته گری را از نظر صرفه جوئی اقتصادی واردات کک نفتی و رفع اثر تحریم ها را حل نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشیار دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز انجام مطالعات امکانسنجی بهینه سازی برخی از ضایعات صنایع پتروشیمی و تبدیل آنها به محصولات دارای ارزش افزوده بالا و استفاده در صنایع دیگر را از توانمندیهای مهم این محققین این دانشکده برشمرد و افزود: یکی از توانمندیهای تیم تحقیقاتی امکانسنجی است چنانچه بعنوان نمونه بدلیل رسالت علمی وعلاقمند بودن به کاربردی نمودن تحقیقات علمی پروژه امکانسنجی تبدیل کک پیرولیزی حاصل از تبدیل اتان به اتیلن و رسوب جامانده از آن در کوره های الفین به کک نفتی و یا تبدیل به کربن فعال یا جاذب های کربنی در قالب پروژه داخلی دانشگاه پیگیری کردیم.

مسئول تیم تحقیقاتی دانشگاه تبریز با اشاره به برخی از فعالیتهای علمی در زمینه امکان تبدیل کک پیرولیزی به مواد دارای کاربرد و ارزش افزوده افزود: در ادامه مطالعات امکان‌سنجی نزدیک به 10 مورد کاربرد استفاده از کک را شناسایی و با آنالیزهای مختلف ارزیابی کردیم تا مناسب‌ترین را برای انطباق با این کک انتخاب کنیم.

اقدسی‌نیا گفت: با توجه به مطالعاتی که ما دو سال قبل در زمینه  کک نفتی یا پترولیوم کک    (Petroleum Coke) داشتیم که در کشورمان این کک های نفتی با میزان مصرف بالا در صنایع ریخته گری و فولاد و چدن کاربرد دارد و بدلیل عدم تولید داخلی و واردات آن هزینه مالی زیادی بر شرکت‌ها تحمیل می‌کند و ما با تجمیع مطالعات قبلی و ابتکار توانستیم امکان جایگزینی کک پیرولیزی حاصل از صنایع الفین را بعنوان جایگزین کک نفتی را بررسی کردیم و طی مذاکره با شرکت‌های ریخته گری در تبریز، نمونه هایی ازکک پیرولیزی حاصل از صنایع الفین شرکت های پتروشیمی را بجای کک نفتی وارداتی استفاده نمودیم و در تست های مرتبط موفق شدیم نتایج بسیار مثبت و کاربردی بدست آوریم.

وی ادامه داد: بعنوان نمونه در شرکت ریخته گری تراکتور سازی ماهانه دویست تن کک نفتی وارداتی مصرف می شود که با توجه به تحریم ها و قیمت کلان با مشکلات عدیده روبرو است بعد از تست اولیه ابتکار ما اعلام نمودند می‌توان این کک را بعنوان کک درجه دوم جایگزین نمود. با استفاده از این ابتکار ما علاوه بر مشکل بازاریابی شرکت های پتروشیمی در زمینه فروش کک پیرولیزی میتوان مشکل شرکت‌های ریخته‌گری را از نظر صرفه‌جویی اقتصادی واردات کک نفتی و رفع اثر تحریم ها یاری نمود و ما آماده همکاری با صنایع و شرکت‌های صنعتی و پتروشیمی برای برقراری این مبادلات هستیم.

مسئول تیم تحقیقاتی دانشگاه تبریز ادامه داد: همچنین در حال انجام آزمایش در مقیاس های وسیع هستیم تا بتوانیم این کک را تبدیل به کربن فعال یا جاذب‌های کربنی که ارزش افزوده ای زیادی دارند نموده و ازش افزوده آنها را حداقل به سی برابر افزایش دهیم.

انتهای پیام/60001

منبع: فارس

کلیدواژه: کک تبریز دانشگاه تحریم ها دانشگاه تبریز تیم تحقیقاتی ریخته گری کک نفتی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۶۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟

به گزارش خبرنگار مهر، نزدیک به یک دهه پیش شرکت مهندسی توسعه گاز ایران با شرکت (اس تی سی) هند قراردادی به منظور خرید ورق‌های فولادی برای تولید خط لوله انتقال گاز به امضا رساند، اما این شرکت هندی به قرارداد خود پایبند نماند برای همین شرکت توسعه و مهندسی گاز ایران طی نامه‌ای به شرکت «STC» اعلام کرد؛ تحویل فولاد به ایران در چهارچوب شرایط قرار داد ۲.۵ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۴ میلادی طرفین نیست.

همچین در ادامه این نامه آمده است که اگر شرکت «STC» هر چه زودتر به ارسال تعهدات فولاد خود اقدام نکند، ایران مستقیماً با شرکت فولاد «ایسار» هند که فولار صادراتی را برای شرکت STC تأمین می‌کند، وارد معامله می‌شود.

حالا پس از نزدیک به ۱۰ سال امروز در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی درباره لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس‌تی‌سی) به داوری، کلیات این لایحه را تصویب کردند.

مصطفی نخعی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس، در تشریح این گزارش بیان کرد: در سال ۱۳۹۲ بین شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و شرکت اس‌تی‌سی هند قراردادی به‌مدت سه سال امضا شد که طرف ایرانی بر اساس این قرارداد به تعهدهای خود عمل کرد، اما شرکت بازرگانی دولتی هند در این مدت به کمتر از یک‌پنجم تعهدهای خود عمل کرده است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: در صورت موافقت با این لایحه، امکان پیگیری حقوقی این موضوع به شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران داده می‌شود.

بر اساس این گزارش طبق این قرارداد ایران با شرکت «STC» هند، قرار بوده طی سه سال، ۲.۵ میلیون تن فولاد به ایران صادر شود که یک میلیون تن آن در سال اول و مابقی آن تا دو سال آینده انجام شود اما شرکت «STC» در سال اول تنها ۴۵۰ هزار تن فولاد به ایران تحویل داده است واکنون ایران با گذشت ۱۰ سال به دنبال غرامت از این شرکت است.

کد خبر 6090833 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • راهنمای خرید انواع بوته گرافیتی و شمش روی
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • اسراییل تبدیل به بلای جان آمریکا شده است
  • اجرای رسمی طرح باک پُر از روز شنبه در مرز رسمی پرویزخان